schets moederschapscentrum Toubakolong Marco Marino Blanco kleinFuture4all gaat heel actief in Nederland fondsen werven voor de bouw van het moederschapscentrum in Toubakolong. Met de bouw van dit centrum is een bedrag van 120.000 euro gemoeid. De Spaanse collega-organisatie Unamasuno+ neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening, aan Future4all de dringende vraag de andere helft in Nederland te gaan werven.

Het plan voor het centrum komt voort uit besprekingen die Future4all en Unamasuno+ in het voorjaar hielden met het Gambiaanse ministerie van Volksgezondheid, met de regionale inspectie voor de volksgezondheid van de North Bank en met het Village Development Comittee van Toubakolong. Architect Alex Battle tekent voor dit plan. Het plan voortziet in de uitbreiding van het bestaande compacte gezondheidscentrum (realisatie 2013) met een vleugel voor bevalling en herstel (2016) en een later (2017) te realiseren kinderziekenhuis. De huidige moeder- en kindersterfte in Gambia, zeker in de regio Upper Niumi waarvan Toubakolong deel uitmaakt, maken de komst van dit moederschapscentrum noodzakelijk. 

Donaties voor het moederschapscentrum graag op het rekeningnummer NL81RABO0159326141. Klik hier voor het volledige plan.

 

Translate/Vertaal