GenerateCompanyLogoMaak optimaal gebruik van de giftenaftrek. Geeft u regelmatig aan een goed doel? Dan zijn uw giften helemaal aftrekbaar. De wet omschrijft wanneer giften afgetrokken kunnen worden. Is er sprake van een 'periodieke gift', dan is die gift helemaal aftrekbaar. Er moet wel sprake zijn van een schenkingsverplichting om gedurende ten minste 5 jaar een schenking te doen aan een goed doel met een ANBI-status (zoals Future4all).

In het verleden was de 'periodieke gift' uitsluitend mogelijk via een notariƫle akte. Het is nu mogelijk via een onderhandse overeenkomst een 'periodieke gift' te doen. Dat verlaagt de kosten voor de schenker. Concept schenkings-overeenkomsten kunt u downloaden bij de Belastingdienst. Of zend een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij maken de overeenkomst samen met u in orde.

Wilt u zich niet periodiek voor 5 jaar vastleggen, dan geldt een drempel van 1% van het verzamelinkomen met een minimum van zestig euro en een aftrekplafond van 10% van het verzamelinkomen. Het verzamelinkomen is het bruto-inkomen van u en uw partner opgeteld minus de aftrekposten.

Translate/Vertaal