In de laatste vracht goederen vauit Nederland naar Gambia zat ook een grote partij (400!) Engelstalige boeken voor de twee scholen en medische naslagwerken voor het gezondheidscentrum, belangeloos beschikbaar gesteld door de organisatie Read to Grow uit Boekel. Benieuwd naar wat deze kunnen bieden? Kijk dan op http://www.readtogrow.eu/nl/index.html. Hiernaast de boeken die terechtkwamen bij de tijdelijke primairy school (basisschool) die in Toubakolong tijdelijk aanleunt tegen onze nurseryschool.

Dergelijk vervoer heeft wat voeten in de aarde, alles in een grote vrachtwagen van het adres van Ready to Grow in een keer naar het distributiecentrum in Rossum gebracht. Daar is het overgeladen in een of twee containers en wordt het vervoerd naar de haven van Rotterdam. Daar is het per schip naar Banjul, de haven van Gambia gebracht. Ook daar, samen met de bedden van de kraamkliniek, in heel grote auto’s naar het dorp, 30 km zandkuilen verder. Zo te zien hebben de boeken het overleefd. Kleine en grote beetjes helpen.

 

read to grow

primary gambia boeken